IESS ! Iniciatives d’Ocupació d’Economia Social i Solidària per la creació de llocs de treball a través de l’ESS a Tunísia

IESS ! Iniciatives d’Ocupació d’Economia Social i Solidària per la creació de llocs de treball a través de l’ESS a Tunísia

Programa EUROPEAID: IESS ! Iniciatives d’Ocupació d’Economia Social i Solidària per la creació de llocs de treball a través de l’ESS a Tunísia

Octubre 2014-2017 (3 anys)

Objectius

Objectiu general: afavorir l’ocupació a través del desenvolupament de l’Economia Social i Solidària (ESS), font de cohesió social, prioritzant les regions desafavorides de Tunísia.

Objectiu específic: Crear llocs de treball sostenibles pels joves i les dones creant i reforçant la xarxa d’empreses viables d’ESS a les províncies de Jendouba, Kasserine, Sidi Bouzid, Mahdia.

Resultats esperats

  • R1) 200 joves a aturats/des i  treballadors/es de manera informal  de les regions objectius, estableixen un pla de negocis viable d’un projecte d’empresa de l’ESS gràcies  a accions de sensibilització en temes de drets econòmics i socials i de treball a l’ESS, formacions de treball en xarxa a les 4 províncies objectiu.
  • R2) Dos pols territorials pilots de l’ESS ofereixen un conjunt de serveis de suport eficaços i interconnectats als emprenedors socials en sinergia amb l’oferta de serveis que existeix, en 2 de les 4 províncies objectiu.
  • R3) La viabilitat econòmica i social d’un nucli de 140 empreses d’ESS generadores d’ocupació a les 4 províncies està assegurada gràcies als serveis d’acompanyament i de comercialització i de la rèplica de models exitosos.

Consorci

Lideratge: Cospe (Itàlia)

Co-demandants : iesMed (Espanya), TCSE (Tunisian Center for Social Entrepreneurship – Tunísia), Oficines de Desenvolupament de les províncies objectiu (ODNO, ODCO, CGDR), iesMed (Espanya), CRESS PACA (Chambre Régionale de l’Economie Sociale et Solidaire PACA – França).

Socis: ANETI (Tunísia), ABCDE (Association Beder pour la Citoyenneté et le Développement Equitable – Tunísia), Coeptis (Franca),  ICOSI (França), Coopmed (França), Associazione Microfinanza e Sviluppo (Itàlia), ICNS (Instituzione Centro Nord Sud – Itàlia), REMESS (Réseau Marocain de l’Economie Sociale et Solidaire – Marroc).

Responsable iesMed

Paco Llorente, director iesMed Tunisie

Pàgina Facebook